Hango 5.11.2019

OY VICTOR EK AB, är ett familjeföretag grundat 1885 med huvudkontoret i Hangö. Vi säljer logistik-och lagertjänster och hjälper företag att kostnadseffektivt transportera råvaror och produkter till och från Finland. Företaget fungerar som agent för flera internationella rederier samt sköter bl.a. skeppsklarering, spedition och check in funktioner i Hangö hamn. Företaget har ett systerföretag i Helsingfors, Victor Ek Flytt Ab, som säljer flytt-tjänster både nationellt och internationellt.

Långtradarchaufför CE

Victor Eks verksamhet växer och vi söker därför en långtradarchaufför till Hangö för fast anställning. Jobbet är mångsidigt och du kommer att fungera både som långtradarchaufför och som terminalarbetare. Eventuell erfarenhet av lagerjobb samt erfarenhet av att hantera truckar ses om en klar fördel. Jobbet är huvudsakligen dagsjobb som sker mellan kl 6 och 18 och dagen börjar och slutar i Hangö. Av den sökande förutsätter vi:

  • CE körkort
  • Yrkeskompetens och digikort
  • Erfarenhet av torrbulk ses som ett plus
  • ADR-kort är även ett plus
  • Förutom svenska kan du finska och minst behjälplig engelskaVi erbjuder ett mångsidigt jobb i ett stabilt växande företag. Kom med och hjälp oss skapa ett nytt modernt logistikföretag! Vi anställer så fort vi hittar en lämplig person eventuellt 2 personer. Kontakt: Kim Danielsson 0400-230103, kim.danielsson@victorek.fi.

 

Hangö 16.8.2018.

Kim Danielsson utnämnd till ny VD för Victor Ek

 

Styrelsen för Oy Victor Ek Ab har utnämnt Kim Danielsson (DI, Åbo Akademi) till ny verkställande direktör. Kim tillträder som VD den 10.9.2018.

 

Kim Danielsson har en gedigen erfarenhet av att jobba med industriföretag, såväl globala börsbolag som mindre familjeföretag, något som kommer att vara till nytta då Victor Ek utvecklar nya innovativa tjänster och lösningar för sina kunder.

 

”Som Hangöbo känner jag till Victor Ek från tidigare och ser fram emot att jobba för ett företag som både investerar i Hangö och tillsammans med sina kunder aktivt utvecklar nya affärsmodeller”, säger Kim Danielsson, blivande VD i Victor Ek.

 

Victor Eks nuvarande VD, Tomas Sjödahl, börjar i sin nya tjänst som VD för Karis Lastbilscentral Ab den 21.8.2018. Därefter kommer Tomas att fortsätta hos Victor Ek i egenskap av styrelsemedlem och kan därför både stöda Kim under en övergångsperiod och delta i utformandet av Victor Eks tillväxtstrategi.

 

”Victor Ek har varit aktivt i Hangö i 130 år. Under de senaste åren har Hangö bara ökat i betydelse då vi utvidgat vårt serviceutbud med terminaltjänster och specialtransporter,” säger Cami Hongell, styrelseordförande i Victor Ek. ”Vi gläder oss över att få Kim med i teamet. Med sin internationella erfarenhet inom försäljning och industriell verksamhet lämpar han sig perfekt för att leda Victor Ek.”

 

För mer information kontakta:

Cami Hongell, styrelseordförande

Tel. 0405056014

 

Hangö 27.6.2018.

Victor Ek fortsätter sin utvecklingsprocess

Oy Victor Ek Ab har sedan 1885 varit en mångsidig och flexibel logistikpartner för sina kunder. Victor Ek utvecklar kontinuerligt sin struktur och sitt serviceutbud. Flyttverksamheten bolagiserades och fick en ny ledning år 2015. I Hangö har Victor Ek under de senaste två åren byggt en stor hamnterminal och investerat i specialutrustning för krävande bulktransporter.

 

VD för Victor Ek, Tomas Sjödahl, kommer att bli medlem i bolagets styrelse då han i augusti lämnar sitt dagliga jobb på Victor Ek och börjar som VD för Karis Lastbilscentral Ab.

 

”Efter 17 år i en operativ roll på Victor Ek var jag intresserad av att starta ett nytt kapitel i min karriär”, säger Tomas Sjödahl. ”Jag ser verkligen fram emot nya utmaningar som VD för Karis Lastbilscentral, speciellt då jag får fortsätta att vidareutveckla Victor Ek via styrelsearbetet.”

 

”Tomas har haft en central roll i våra stora förändringar under de senaste åren och vi är otroligt nöjda med och tacksamma för hans insats”, säger Cami Hongell, Victor Eks styrelseordförande. ”Victor Eks fokus kommer även i fortsättningen att ligga på Hangö. Vi vill proaktivt utveckla samarbetet med existerande kunder och nya partners. Som bäst formar vi planer för framtiden och överväger vilken roll vi skall ha då Hangö hamn utvidgar verksamheten till Koverhar.”

 

Processen för att rekrytera en ny verkställande direktör till Victor Ek har påbörjats. Marcus Karsten, bolagets tidigare styrelseordförande och Victor Ek-ättling i femte generationen, har inkallats som bolagets rådgivare under rekryteringsprocessen och som stöd under övergångsperioden.

 

För mer information kontakta:

Tomas Sjödahl, verkställande direktör

Tel. 0400629673

 

Cami Hongell, styrelseordförande

Tel. 0405056014

Lämna en kommentar