ULKOMAILLE MUUTTAMINEN – VICTOR EK PALVELEE KAIKISSA ULKOMAAN MUUTOISSA

MUUTTO ULKOMAILLE SUOMESTA TAI ULKOMAILTA SUOMEEN – ME AUTAMME

Toteutamme ulkomaanmuutot ympäri maailman

Ulkomaille muuttoon on yhtä monia syitä kuin muuttajiakin. Victor Ek palvelee sekä Suomesta pois muuttavia että tänne ulkomailta palaavia tai saapuvia. 

Oli edessäsi sitten ulkomaan muutto työkomennuksen muodossa, eläkepäivät etelän auringossa tai muutto muualta Suomeen, Victor Ekin muuttopalvelu on aina palveluksessasi. Kanssamme muutto ulkomaille tai ulkomailta  käy  aina vaivattomasti ja rahti kulkee perille määränpäähän, jotta sinä voit keskittyä sujuvasti työhön, arkeen ja juhlaan uudessa kotimaassasi.

Pitkällisen kokemuksemme ansiosta hoidamme sujuvat muutot ulkomaille tai ulkomailta, täysin maailmanlaajuisesti, juuri sinun yksilöllisten tarpeidesi mukaan. 

VINKKEJÄ ULKOMAANMUUTTOON

 • Aloita veloituksettomalla muuttokatsastuksella
 • Vahvista ja varaa muuttopäivät hyvissä ajoin
 • Organisoi ja luovu turhasta – muutto ulkomaille on loistava tilaisuus kierrättää turhaksi jääneet esineet ja irtain
 • Kerää tarpeellisimmat tavarat yhteen yhteen laatikkoon jonka löydät helposti muuttokuormaa purettaessa
 • Peruuta tai päivitä tarvittavat sopimukset, kuten vakuutus, vuokra ja sähkö sekä lehtitilaukset
 • Varmista että olet tavoitettavissa muuttoprosessin ajan
 • Tarkista että tärkeimmät dokumenttisi ovat hallussasi, jottei niitä pakata muuttoerän mukaan
 • Merkitse irtain ja kalusteet joita ei muuteta selkeästi muuttotarroilla
 • Arvioi onko sinulle aikaa muuttosiivoukselle – jos ei, tilaa siivous kauttamme
 • Jos olet muuttamassa töihin ulkomaille, täältä voit löytää hyviä vinkkejä ja ohjeita

SERTIFIOITUA LAATUA LAAJALLA VERKOSTOLLA

Kuulumme kansainväliseen muuttojärjestöön Harmony Relocation Networkiin. Verkostomme ansiosta muutto ulkomaille tai takaisin Suomeen on lähes yhtä vaivatonta kuin siirtyminen paikkakunnalta toiselle maamme rajojen sisällä. 

Victor Ekillä on ainoana suomalaisena muuttoyrityksenä FIDI-järjestön FAIM-sertifikaatti. Se toimii osoituksena tasokkaasta palvelustamme ulkomaanmuuttojen saralta, ammattitaidostamme sekä kansainvälisestä kokemuksestamme. Samaa tinkimätöntä laatua edellytämme kaikilta yhteistyökumppaneiltamme.

MUUTTOPALVELUA ULKOMAILLE HENKILÖKOHTAISELLA OTTEELLA

Ulkomaan muutto ja muuttokuorman rahti perille hoituvat sujuvasti, kun apunasi ovat Victor Ekin ammattilaiset ja sujuva kansainvälinen muuttopalvelumme. Kartoitamme tilanteesi tarkasti ja suunnittelemme muuton toteutuksen ovelta ovelle yhteistyössä kanssasi. Tarjoamme ulkomaille muuttavalle myös kattavaa neuvontaa sekä monipuolisia lisäpalveluja.  

Valmistelemme ulkomaanmuuttoon liittyvät asiakirjat ja mahdolliset tulliselvitykset huolellisesti sekä lähtö- että kohdemaassa. Kanssamme omaisuutesi kulkee turvalisesti joko maa-, meri tai lentorahtina ja saapuu määränpäähänsä paikallisten yhteistyökumppaneidemme avulla.

ASIAKKAIDEMME KOMMENTTEJA ULKOMAANMUUTOISTA

”Kiitos tosi ripeille ja ystävällisille muuttomiehille”

”Hyvä porukka. Ammattimiehiä!”

”Kiitän sydämellisesti erinomaisesta palvelusta ja muuttopoikien huomaivaisuudesta! Ensimmäinen Victor Ekin palvelu tapahtui minun kohdallani vuonna 1957, josta kiitän myös tällä kertaa.”

”Hyvä palvelu ja,hyvällä asenteella varustettu henkilökunta”

”Ensimmäinen ulkomaanmuutto ja meni erittäin hyvin, kiitos erinomaisen muuttomiehistön. Kiitos!!”

”Loistava muuttotiimi! Hommat suijuivat miellyttävässä hengessä, jouhevasti ja ammattitaidolla!”

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ULKOMAILLE MUUTTAMISESTA

 • MISTÄ ALOITAN MUUTTOPROSESSIN?

Ulkomaanmuutto on hyvä aloittaa muuttokatsastuksella, jotta voimme tehdä mahdollisimman tarkan tarjouksen muuttoerän tilavuuden mukaan sekä huomioda kaikki muuttoon liittyvät yksityiskohdat. Mikäli muutat ulkomailta Suomeen, paikallinen yhteistyökumppanimme hoitaa katselmuksen.

 • KUINKA PAKKAAN MUUTTOERÄNI?

Suosituksemme on että muuttaja antaa meidän hoitaa pakkauksen kokonaisuudessaan. Tarvittavat muuttolaatikot ja muun pakkausmateriaalin määrän ynnä muun lisätiedon tiedämme katsastuskäynnin perusteella. 

Mikäli muuttaja itse pakkaa emme voi valitettavasti vakuuttaa muuttoerää. Jos muuttaja haluaa pakata itse jotain ja silti vakuuttaa muuton kauttamme, voi pakata särkymättömät esineet, kuten kirjat ja vaatteet. Tässä tapauksessa muuttolaatikot tulee jättää auki tavaralistausta varten.

 • MAKSANKO ARVOLISÄVERON MUUTOSTANI ULKOMAILLE?

EU:n sisäisissä muutoissa ALV määräytyy lähtömaan mukaisesti. Esim. Suomesta muutettaessa Ruotsiin, on ALV:n osuus 24% ja taas Ruotsista muutettaessa Suomeen on ALV:n osuus 25%. Jos taas muuttaa EU alueen ulkopuolelle, ei ALV:ia lisätä.

 • MITEN VOIN VAKUUTTAA ULKOMAILLE KOHDISTUVAN MUUTON?

Victor Ek tarjoaa muuttovakuutusta muuttotavaralle. Vakuutusmaksu perustuu muuttokustannuksiin ja muuttajan arvioon muuttoerän arvosta. Muuttovakuutus on omavastuuton.

 • KAUAN MUUTTO ULKOMAILLE KESTÄÄ?

Muuttopalvelun kesto riippuu täysin kohdemaasta. Muuttoerä Ruotsiin voi hoitua muutamassa arkipäivässä maantierahtina kun taas muuttoerän toimittaminen Suomesta Australiaan merirahtina vie noin 8-10 viikkoa.

 • MISTÄ TIEDÄN MITÄ DOKUMENTTEJA MINUN TULEE TÄYTTÄÄ JA TOIMITTAA?

Ulkomaille muuton dokumentointi on maakohtaista. Victor Ekin kokeneet koordinaattorit tietävät tarkalleen maakohtaiset dokumenttivaatimukset ja osaavat auttaa näiden kanssa. 

 • VOINKO LISÄTÄ AUTONI MUUTTOERÄÄN?

Auton voi muuttaa merikontissa. 20’ merikonttiin mahtuu auton lisäksi noin 5 kuutiota muuttotavaraa ja 40’ konttiin mahtuu noin 25-30 kuutiota muuttotavaraa. Auton tuontia varten tulee täyttyä tietyt dokumenttivaatimukset joissa Victor Ek auttaa muuttajaa.

 • VOINKO LISÄTÄ RUOKAA TAI JUOMIA MUUTTOERÄÄNI?

Nesteitä ei suositella lisättävän muuttoerään, sillä ne voivat läikkyä ja/tai jäätyä ja täten aiheuttaa vahinkoa muulle muuttoerälle. Myöskään ruokaa ei suositella lisättävän muuttoerään. Kuivaruoka ja mausteet on hyvä tarkistaa maakohtaisten säädösten mukaisesti. Myös rahtityyppi vaikuttaa säädöksiin; lentorahdit ovat tiukemmin säädeltyjä kuin merirahdit. 

PIKALINKIT

 • Ulkomaan muuttoon liittyvät lisäpalvelut, kuten varastointi, muuttosiivous tai kierrätyspalvelu, löydät täältä
 • Tarjouspyynnön voit lähettää lomakkeemme kautta – laskemme sinulle yksilöidyn hinnan ulkomaan muuttopalvelullemme
 • Täällä voit tutustua Victor Ekin ”Anti-Bribery” ja ”Data Protection” dokumentteihin

OTA SUORAAN YHTEYTTÄ: